Alapanyagok


Számunkra a legfőbb szempont az állatok jóléte. Ezért teljes és kiegyensúlyozott táplálást ajánlunk a különbözőbb korú, fajtájú és súlyú kutyának. Termékeink Kedvence számára megfelelő mennyiségű fehérjét, zsírt, szénhidrátot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Éppen ezért, kiemelten fontos számunkra a megfelelő alapanyag gondos kiválasztása, a génkezelt alapanyagok kizárása. A termékeinkben felhasznált húsok mindig egészséges egyedekből származnak és akár emberi fogyasztásra is alkalmasak.

AZ ÉTREND minden egyes eleme szigorúan meghatározott szereppel rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy az állatok szervezete megfelelően működjön. A fő elemek kiegyensúlyozott aránya nemcsak az állat jó egészségéről és fizikai állapotának fenntartásáról gondoskodik, de a nagyszerű ízhez is elengedhetetlen. Ha Ön kedvencének új eledelt szeretne adni, az első napokban fokozatosan növelje az új eledel mennyiségét, miközben a korábban adott táplálék adagját csökkentse. Ez a módszer teszi zökkenőmentessé az átállást a régi eledelről az újra. A kutyáknak nem javasolt ételmaradékot adni, mert az nem megfelelően kiegyensúlyozott táplálék a számukra. Ráadásul az emberi fogyasztásra szánt ételek sok olyan fűszert és adalékanyagot tartalmaznak, amelyek káros hatásúak lehetnek az állat egészségére, sőt, még betegségeket is okozhatnak – például a hagyma vagy a fokhagyma vérszegénységhez, míg a csokoládé akár mérgezéshez is vezethet.

A MEGFELELŐ TÁPLÁLÁS az egyik legfontosabb tényező az állatok kiváló egészségi és fizikai állapotának megőrzése szempontjából. Mind a táplálkozási szakértőknek, mind az állatorvosoknak az a meggyőződésük, hogy kizárólag az olyan eledel lehet megfelelő a kutyák számára, amely egyedi adottságaikat is figyelembe veszi: méretüket, életkorukat és fizikai állapotukat. Egy teljes értékű eledel legfontosabb jellemzője, hogy az összetevők olyan kiegyensúlyozott kombinációját nyújtja amely megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjéket, zsírokat (beleértve a többszörösen telítetlen omega 6 és omega 3 zsírsavakat), szénhidrátokat, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezen összetevők optimális mennyiségben történő rendszeres fogyasztása biztosítja a kiegyensúlyozott energia ellátást, a növekedéshez, a regenerációhoz, és a szaporodáshoz szükséges építő anyagokat, továbbá elősegíti az immunrendszer megfelelő működését. Ezek mindegyike elengedhetetlen az állatok kiváló fizikai állapotának megőrzéséhez.

A kutyáknak olyan eledelre van szükségük, amely a következő hat fő tápanyagból áll: fehérje, zsírok, szénhidrátok, víz, vitaminok és ásványi anyagok. Minden tápanyagnak fontos szerepe van az állatok szervezetének működésében.

A FEHÉRJÉK egyrészt a szervezet fő építő anyagai, másrészt energiát biztosítanak számára. Számos enzim és hormon, amely az alapvető fiziológiai és metabolikus funkciókért felelős a szervezetben, szintén fehérje.

A ZSÍROK (beleértve a többszörösen telítetlen omega 6 és omega 3 zsírsavakat) a szervezet leghatékonyabb energiaforrásai, mivel egy gramm zsír kétszer annyi kalóriát biztosít, mint egy gramm fehérje vagy szénhidrát. A foszfolipidek (bizonyos zsírfajták) a sejtfalak és a sejthártyák legfontosabb alkotórészei. Ezen kívül a zsír szigeteli a testet, és védi a belső szerveket.

A SZÉNHIDRÁTOKAT szétbonthatjuk emészthető szénhidrátokra (ilyen például a rizskeményítő), melyek könnyen elérhető energiaforrásként szolgálnak, illetve nem emészthető szénhidrátokra (ilyen pél dául az étkezési rost), amelyek a bélmozgás optimalizálásával fontos szerepet játszanak az emésztőszervek megfelelő működésének fenntartásában.

A VÍZ egyike a legfontosabb összetevőknek, mivel szállítóeszközként szolgál, befolyásolja a tápanyagok emésztését, valamint a bomlástermékek (metabolitok) kiválasztását. Számos bioaktív anyag oldószere, hőszabályozó funkciót tölt be, valamint szerepet játszik a hidrolízisben, amely a szervezet egyik létfontosságú biokémiai reakciója.

A VITAMINOK a test számos metabolikus és enzimatikus folyamatában vesznek részt, fenntartva a szervezet szabályos működését. A vitaminok lehetnek vízben- (C-, B-vitaminok) vagy zsírban oldódóak (A-, D-, E- és K-vitaminok).

AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK minden, a szervezetben végbemenő folyamatban szerepet játszanak, ezen túlmenően építő elemekként hasznosíthatóak (pl. a kalcium és a foszfor a csontokban). Segítik a szervezet kórokozókkal szembeni védekezését azáltal, hogy támogatják az immunrendszert (szelén), elősegítik az oxigén szállítását a vérben (vas), illetve a bőr regenerálódását (cink).
Fehérjék


ZsírokSzénhidrátok

Rostok
Vitaminok